Beehome

Bij gewasbespuitingen of als de nestkast wordt verplaatst, moeten alle hommels binnen zijn. In dat geval kan de teler gebruikmaken van de Beehome van de Natupol-nestkast. De Wireless Beehome is vooral nuttig bij gewassen onder kunstlicht.

Beehome

De nestkast is voorzien van twee vlieggaten. Via het ene gat kunnen de hommels in- en uitvliegen. Het tweede is voorzien van de 'Beehome'-functie: hommels kunnen wel naar binnen vliegen, maar niet meer naar buiten. Om deze functie te gebruiken, moet het vlieggat voor tweerichtingsverkeer worden gesloten. Binnen 90 minuten zijn alle hommels in de nestkast teruggekeerd.

Wireless Beehome

Wireless Beehome biedt de mogelijkheid de Natupol-nestkast automatisch te sluiten. Dit is nuttig tijdens de donkerste maanden van het jaar (november - februari) bij gewassen onder kunstlicht. In deze periode is er onvoldoende UV-licht, waardoor de hommels grote moeite hebben om zich in de kas te oriënteren. Met het Wireless Beehome-systeem is het mogelijk hommels alleen bij gunstige lichtomstandigheden vrij te laten door het vlieggat op gezette tijden open te zetten en af te sluiten.

Vind uw distributeur