Minder energieverbruik

Bestuiving is niet alleen afhankelijk van de hoge kwaliteit en vitaliteit van kolonies. Ook de klimaatomstandigheden rondom de nestkast en het broed spelen een rol. Daarom is het microklimaat van de nestkast essentieel. Koppert doet veel onderzoek om nestkasten te ontwikkelen die zowel voor de hommels als voor de teler optimaal zijn. 

Minder energieverbruik

Elke Natupol-nestkast is direct onder het broed voorzien van geïntegreerde isolatie. Dit garandeert dat het suikerwater geen invloed heeft op de temperatuur van het broed (28 graden Celsius). Hierdoor daalt het energieverbruik met 20% en neemt het aantal bestuivingsuren toe.

Optimale klimaatbeheersing

De nestkast is zo ingericht dat de hommels het microklimaat binnenin optimaal kunnen regelen en al hun energie in de bestuiving kunnen stoppen. Hierdoor, en dankzij onze adviezen over de beste toepassing, bestuiven de Natupol-hommels elke dag gegarandeerd langer en meer bloemen dan de hommels van andere leveranciers. Zelfs bij slechtere weersomstandigheden.

Suikerwater

De voedingszak met suikerwater in de nestkast is opvallend gebruiksvriendelijk. De voedingszak  waarborgt dat het suikerwater altijd beschikbaar is voor de hommels en dat het schoon blijft. Het suikerwater in de Natupol-nestkast is een hoogwaardige, optimale bron van energie. Hommels zijn er gek op!

Om het suikerwater goed bereikbaar te maken voor de hommels, ontwikkelde Koppert in nauwe samenwerking met toonaangevende bedrijven de hightech capillaire lont. Door via capillaire werking te zorgen voor een constante aanvoer van suikerwater, voorkomt dit lont dat er schimmels/bacteriën kunnen groeien.

Vind uw distributeur