De beste hommels bij iedere bestelling

Natupol-kolonies zijn altijd van een hoge kwaliteit en het productieproces voldoet aan strenge eisen. Alle kolonies worden voor het verpakken gecontroleerd. Zo kunnen we garanderen dat de hommels vitaal zijn, voor een stabiele, actieve en langdurige bestuiving. De belangrijkste eisen voor kolonies van hoge kwaliteit zijn een productieve hommelkoningin die grote aantallen eitjes legt voor de toekomst en de samenstelling van de kolonie, afgestemd op de behoefte van de teler. Het is van belang dat de juiste kolonie wordt gebruikt voor het specifieke gewas en de specifieke omstandigheden. 

Duurzame bestuiving

Elke kolonie wordt voor het verpakken zorgvuldig gecontroleerd. Daarom staat Natupol niet alleen bekend om zijn hoge kwaliteit, maar ook om zijn stabiele kwaliteit. Dat is essentieel voor duurzame bestuiving. De controleurs kijken niet alleen of er genoeg hommels zijn, maar vooral of er een vitale koningin aanwezig is en of de samenstelling van het broed goed is (minimale hoeveelheid larven, poppen en volwassen werksters).

ISO-gecertificeerde productie

Koppert produceert meer dan 800.000 kolonies per jaar in gespecialiseerde productielocaties in Slowakije, Turkije, de Verenigde Staten en Mexico. Onze productielocaties (Turkije, Mexico en Slowakije) produceren volgens de ISO 9001-normen. Enkele aspecten van de hommelproductie:

  • De hommelkolonies in de productiefaciliteiten zijn volledig geïsoleerd van de buitenwereld. Er is geen direct contact met honingbijen en wilde hommels.
  • Het hele productieproces is gebaseerd op standaard werkprocedures en zeer strenge kwaliteitsprotocollen. Alle in- en outputs worden gemonitord en gecontroleerd.
  • De productie vindt plaats in een gecontroleerde omgeving, vergelijkbaar met een laboratorium.
  • De productie wordt uitgevoerd door goed opgeleid en ervaren personeel.

Wat zijn de voordelen voor telers?

Dankzij alle kwaliteitsmaatregelen zijn telers verzekerd van:

  • Hommels die langdurig bestuiven.
  • Kolonies die vrij zijn van ziektes.
  • Hommels die zijn geproduceerd in overeenstemming met de lokale en internationale wetgeving en afkomstig van productielocaties die regelmatig streng worden gecontroleerd door lokale veterinaire autoriteiten en onafhankelijke externe specialisten.

 

 

Vind uw distributeur