Gezondheid

Overal ter wereld wordt in steeds meer gewassen gebruikgemaakt van hommels voor de bestuiving. Het is dan ook zowel voor de klant als voor de producent essentieel dat de hommelkolonies die daarvoor worden ingezet veilig, gezond en effectief zijn. Koppert neemt zijn verantwoordelijkheden met betrekking tot de productie van hommels buitengewoon serieus. Onze hommelkolonies die gekweekt worden voor professioneel gebruik in de land- en tuinbouw zijn aan zeer strenge interne en externe controles gebonden. De teler ziet dit terug in een stabiel en effectief bestuivingsresultaat.

Streng gecontroleerd proces

De productie van hommels is een streng gecontroleerd, geïnspecteerd en volledig traceerbaar proces:

  • Alle processen en inspecties zijn gestandaardiseerd middels strikte standaard operationele procedures.
  • Er is een programma voor het bestrijden van plagen en ziektes van kracht dat voldoet aan de eisen van alle internationale bevoegde autoriteiten.
  • Er wordt een gestandaardiseerd, effectief en cyclisch screeningssysteem (bemonstering/detectie) gehanteerd.
  • Ons eigen hightech laboratorium is goed uitgerust voor de noodzakelijke tests en diagnoses.
  • Er worden regelmatige screenings uitgevoerd door onafhankelijke geautoriseerde externe laboratoria.
  • Er worden regelmatige audits uitgevoerd volgens een zeer strak schema dat wordt opgelegd door de bevoegde autoriteiten.
  • Er worden bij elke zending veterinaire certificaten afgegeven die aan de afzonderlijke traceerbare kolonies worden gekoppeld.

Geïsoleerde productie

Als de internationale marktleider op het gebied van bestuiving beschikt Koppert over hightech productiefaciliteiten voor hommels in Slowakije, Turkije, de Verenigde Staten en Mexico. Onze ervaren en goed opgeleide medewerkers produceren meer dan 800.000 kolonies per jaar. De hommelkolonies worden geproduceerd in afgesloten productiefaciliteiten die volledig van de buitenwereld geïsoleerd zijn. 

Gecontroleerde en traceerbare productie

Onze hommels worden geproduceerd conform de lokale en internationale wetgeving. Ze staan onder strenge controle van de lokale veterinaire autoriteiten en onafhankelijke externe specialisten die zijn geautoriseerd door de overheid. Er worden in het proces geen antibiotica of farmaceutica gebruikt. Alle inputs, zoals voedsel en kweekmaterialen, worden gecontroleerd en zijn van de allerhoogste kwaliteit. Onze productielocaties in Turkije, Mexico en Slowakije produceren volgens de ISO 9001-normen voor kwaliteitsmanagementsystemen. Elk product is genummerd en is te traceren via certificaten en trackingcodes (TRACES).

Vind uw distributeur