Nieuwe nestkast Natupol Booster ideaal voor bestuiving van kortbloeiende gewassen

Koppert Biological Systems introduceert de Natupol Booster. Deze innovatieve hommelkast is speciaal ontwikkeld voor kortbloeiende gewassen. Natupol Booster geeft de bestuiving een extra impuls en verzekert telers van een efficiënte bestuiving, ook bij minder goede weersomstandigheden. Bovendien is de nestkast milieuvriendelijk en duurzaam.

De meeste vollegrondsgewassen hebben een bloeiperiode van hooguit 1 tot 4 weken. De nestkasten op de markt die geschikt zijn voor de buitenteelt, gaan echter veel langer mee. De Natupol Booster is speciaal ontwikkeld voor een korte bloeiperiode en is daardoor aantrekkelijker geprijsd, maar biedt wel alle voordelen van bestuiving door hommels.

Het gaat om gewassen als aardbeien, frambozen, bramen, pruimen, abrikozen, zoete en zure kers, avocado, kiwi, pompoenen, watermeloenen, appel- en perenrassen, zaadteeltgewassen en voedergewassen als klavers en alfalfa.

Gepatenteerd en duurzaam 
De hommels in een Natupol Booster nestkast bestuiven het gewas snel en intensief. De teler verzekert zich daarmee van een efficiënte bestuiving op het juiste moment. Bij buitenteelten weegt dat extra zwaar wanneer het groeiseizoen minder goed verloopt. Remco Huvermann, bij Koppert verantwoordelijk voor de bestuivingsmarkt: "In een dergelijke situatie dalen vaak de producties en lopen de marktprijzen voor het geoogste product tegelijkertijd op. Uiteraard wil de teler juist dan de hoogste vruchtkwaliteit en een maximale productie uit zijn gewas halen."

De gepatenteerde Natupol Booster bevat vijfentachtig procent minder kunststof dan bestaande nestkasten en is milieuvriendelijk en duurzaam. De nestkast is goed geïsoleerd, maar dankzij extra ventilatiemogelijkheden ook afgestemd op de warmere klimaatzones. Daardoor blijft het hommelvolk goed presteren.

Hoge verwachtingen 
Koppert heeft hoge verwachtingen van de nieuwe nestkast. "Best value for your money, dat is wat je krijgt met de Natupol Booster. Hij vormt een perfect optimum tussen effectiviteit en kosten.”

 

 

Meer nieuws

Vind uw distributeur